Este o fortareata de piatra naturala complet integrata in mediul inconjurator. Linistea, tacerea, deschiderile mari si temperatura controlata in mod natural incearca sa recreeze o continuitate intre interior si exterior, intre crama si munti. Arhitectura reunește materialele nobile ale Cordilierei roci, bolovani, zgura, nisip si pamant ajungand la o armonie perfecta cu peisajul. O crama-munte integrata in peisajul Anzilor.
Biroul de arhitectura Bórmida & Yanzón s-a inspirat din sistemul de constructie ancestral „pirca”, folosit de Huarpes, bastinasii acestor meleaguri, care isi construiau casele prin stivuirea pietrelor din zona de diferite dimensiuni si forme incastrate manual. Bodegas Septima si-a primit recunoasterea cu mai multe premii pentru arhitectura sa, fiind considerata una dintre cele mai elegante si mai colorate crame din Argentina.
Vinurile noastre se nasc, sunt elaborate si maturate la munte. In vaile desertice situate in inima Anzilor, cu climatul lor auster, topografia accidentata, solul sarac si mediul natural neatins.
Agrelo, in Luján de Cuyo, este o vale situata la o altitudine cuprinsa intre 800 si 1.050 de metri, cu conditii imbatabile pentru cultivarea strugurilor. Situat in partea superioara a acestui oras, Finca Emblema este icoana din Bodegas Séptima, cu soluri de compozitie eterogena, in unele zone mai nisipoase, iar in altele argilos-nisipoase sau pietroase.
Dupa o munca temeinica de cercetare, am descoperit ca exista anumite soiuri precum Malbec si Sauvignon Blanc care dau expresii mai fine si definite in Valle de Uco. De aceea, in timp ce Agrelo ne ofera scheletul vinurilor, structura, caracterul matasos, amabilitatea, rotunjimea si expresiile maturitatii, Valle de Uco ofera vinurilor prospetime, aciditate si tensiune. Zona Gualtallary, din Tupungato, adauga mineralitate si eleganta; iar Los Chacayes, in Tunuyán, putere si anumite note florale.
Pentru studiul si analiza solurilor si pentru a vedea cum se comporta radacinile plantelor, la Bodegas Séptima se foloseste tehnologia gropilor de sondare. Groapa de sondare din una dintre fotografii este o sapatura realizata intr-un cadru foarte reprezentativ al domeniului, care in primii 40 de centimetri prezintă o textura neteda, fara sa fie prezente pietrele. In aceasta fasie se afla marea majoritate a radacinilor (de sprijin si absorbtie) care sunt distribuite si exploreaza solul in segmentul respectiv. De la 40 de centimetri pana la 1,50 metri adancime, se observa o schimbare foarte pronuntata a texturii solului: un strat nisipos cu o prezenta mare de carbonat de calciu care acopera pietrele rotunde. Acest profil de sol are o capacitate foarte mica de retentie a apei si a substantelor nutritive, care faciliteaza drenajul.
La Bodegas Septima filozofia de lucru porneste de la o interventie minima si un respect atat pentru caracteristicile soiurilor, cat si pentru cele ale terroir-ului in care se nasc strugurii.