CHARDONNAY SI PANSA BLANCA IN STARE PURA
Numele Titiana provine de la numele latin „Titius”, documentat In secolul al XI-lea ca Vila Tiziana sau Titiana. Istoria acestui proiect este strans legata de localitatea Tiana (Sierra de Marina), de solul Sauló, de influenta marii, de orasul Barcelona si casa-mama Max Parxet.
Regiunea viticola Alella este una dintre cele mai vechi din Europa, cu o activitate bine documentata deja din timpul Imperiului Roman.
Citeste mai mult
La cativa kilometri de mare, situata in Sierra de Marina, conditiile orografice ale regiunii, cu o diferenta de nivel de 500 de metri la o distanta foarte mica de mare si cu solul sau caracteristic de granit denumit in zona Sauló fac ca aceasta regiune sa fie perfecta pentru existenta unor mici domenii, cu productii reduse si vinuri albe impresionante.
In 1920, proprietarii domeniului Mas Parxet de Tiana au decis sa dedice activitatea cramei exclusiv productiei de vinuri spumante prin metoda traditionala. Aceasta decizie a fost determinata de unicitatea solului si a climei sale. Apropierea de Barcelona, impreuna cu faptul ca zona devenise locul de odihna al burgheziei si aristocratiei vremii, sunt, de asemenea, factori importanti pentru inceputurile Parxet-ului.
In 1986, a fost elaborat primul vin Titiana din unele dintre primele podgorii de Chardonnay plantate in Spania.
Bodegas Titiana cauta sa obtina o puritate totala, radicala. Nu se realizeaza cupaje ale diferitelor zone sau soiuri. Sunt parcele de sine statatoare care trebuie sa se exprime si sa se echilibreze in mod solitar. Ele ating un astfel de nivel de personalitate incat, probabil, s-au transformat in unul dintre cele mai extreme si mai sensibile proiecte pe care le cunoastem. Capacitatea de imbatranire nesfarsita pe care o oferă soiul Pansa Blanca face ca o parte foarte importanta din productia istorica a cramei inca asteapta in liniste momentul oportun de a iesi pe piata.